Geplaatst op 11 april 2020

Update activiteiten 4 en 5 mei

In verband met de Corona-crisis zijn alle evenementen tot 1 juni expliciet verboden door de overheid. Dat heeft ook invloed op onze herdenkingsactiviteiten en de bevrijdingsfestivals. Hieronder vindt u de laatste stand van zaken wat betreft onze activiteiten.

4 mei

De gemeente Nijmegen bekijkt of er een vorm gevonden kan worden waarop een passende herdenking zonder publiek kan plaatsvinden. Wanneer daar meer over bekend is, vindt u de informatie op deze website. Het bijzondere herdenkingsconcert – ten gunste van 75 jaar vrijheid – wordt doorgeschoven naar 4 mei 2021.

5 mei

Wat betreft de bevrijdingsfestivals, is het beleid erop gericht de activiteiten op een later moment alsnog te realiseren. Gezien de onduidelijkheid over de duur van de huidige beperkingen, is hier nog niets concreets over te zeggen. Het Stedelijk comité gaat hierover op een later tijdstip nog in overleg met onze partners van De Lindenberg en Doornroosje.

Als er een passende manier gevonden wordt om Bevrijdingsdag te kunnen vieren, dan sluiten wij ons hier van harte bij aan. Wij willen u vragen om tijdens Bevrijdingsdag massaal de vlag uit te hangen! Dat is momenteel het enige wat we kunnen doen. Houd u aan het advies van de overheid en blijf thuis.

Wat is er nog meer te doen:

Brandgrens Nijmegen

Op dinsdag 22 februari 1944, exact om 13:28 uur, wierpen Amerikaanse vliegtuigen na een mislukte […]

De winnaars van het Freedom ’S Cool Festival 2019 zijn…

De winnaars van het Freedom ’S Cool Festival 2019 zijn… Op zondag 24 maart 2014 […]

Bevrijdingsfestival

We steken samen de vrijheidsvlam aan en er zijn optredens van onder meer Frenna & […]