Geplaatst op 2 februari 2020

Symposium ‘Onderwijs over de Tweede Wereldoorlog, in het bijzonder de Holocaust’

Langzamerhand zijn er steeds minder mensen die uit eerste hand kunnen vertellen over de oorlog. Betekent deze overgang van memory naar history ook dat er sprake is van een veranderende omgang met het erfgoed van de oorlog? Welke ervaringen hebben leraren geschiedenis in de dagelijkse praktijk met lesgeven over dit thema? Daarover gaat het deze avond, georganiseerd door het 4 en 5 Mei Comité Nijmegen in samenwerking met het Vrijheidsmuseum.

Vijf inleidende gastsprekers openen de avond, gevolgd door een plenair debat en de mogelijkheid deel te nemen aan een keuzeprogramma. Een museumbezoek, een workshop verzorgd door de Anne Frank Stichting en een informatiemarkt met lesmaterialen behoren allen tot de mogelijkheden. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het duo Mir Tsvey. 

Een symposium niet alleen voor docenten, maar uitdrukkelijk ook voor al diegenen die zich op een andere wijze betrokken voelen. In de bijlage vindt u meer informatie over de opzet en inhoud van het programma. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname en er worden broodjes en soep aangeboden.

Wat is er nog meer te doen:

De winnaars van het Freedom ’S Cool Festival 2019 zijn…

De winnaars van het Freedom ’S Cool Festival 2019 zijn… Op zondag 24 maart 2014 […]

Download de flyers

De flyers met het programma van het kinderbevrijdingsfestival en van de activiteiten van 4 mei, […]

Brandgrens Nijmegen

Op dnsdag 22 februari 1944, exact om 13:28 uur, wierpen Amerikaanse vliegtuigen na een mislukte […]