Geplaatst op 16 maart 2018

Kinderbevrijdingsfestival 2018

Traditiegetrouw organiseert 4 en 5 mei Nijmegen voor de kinderen een feestelijk middagprogramma in de Lindenberg van 13.30 – 16.30 uur, gratis of tegen een kleine entreeprijs. Voor kinderen van ± 3-11 jaar. ’s Avonds organiseert De Lindenberg een voorstelling Brieven uit de Oorlog voor kinderen vanaf 10 jaar.

De formule is traditie, de inhoud is wel elk jaar anders. Download hier de flyer

Wat is er allemaal te doen?  Veel muziek, om te luisteren én om mee te doen. Er is Poppentheater,  er zijn Mee-doeworkshops percussie, peuterdans , streetdance,  schilderen en technisch creatief centrum.  Amnesty International, schminken en buitenspelen zijn gratis voor alle leeftijden.

Voorverkoop: via: www.delindenberg.com vanaf 23 april t/m 4 mei. Telefonisch reserveren is niet mogelijk. Op 5 mei is de kassa open vanaf 12.00 uur. Voor workshops geldt: geen feestjes, dit is niet leuk voor andere kinderen.

Kinderpopconcert swingen als een kangoeroe
Een wervelstorm van spetterende liedjes, speciaal bedacht voor kinderen. Een interactief en verrassend muzikaal avontuur.
“Hop, hop, hop, Sjoebiedoebiedoe. Zingen, springen, swingen als een kangoeroe. Hop, hop, hop. Sjoebiedoebiedoe. Kijk ik zal je leren hoe. Eén sprong naar voren, één sprong achteruit, één sprong naar links, één sprong naar rechts tot besluit.”

‘Swingen als een kangoeroe’ is het theaterconcert van liedjesmaker Jeroen Schipper. Uitgevoerd door Jeroen en zijn Boegiemanband op bijzondere muziekinstrumenten. In een kleurrijke mix van stijlen staan de liedjes garant voor een vrolijke voorstelling die swingt als een kangoeroe!

15.00 uur/ Lindenbergzaal / € 5,-  Leeftijd: vanaf 3 jaar.

Poppentheater Tingeling met Muis zoekt een huis
Een klein muisje is op zoek naar een warm donker holletje. Zij zoekt een plekje in een sok en tussen de blokken van kabouter Tingeling. Zij eet van de boterhammen! En ze laat poepjes achter! Tingeling wil geen muis in huis, en poes ook niet! Toch vindt ze een huisje! Kom je kijken waar dat huisje is?
Na afloop krijg je een kleurplaat.

14.00 en herhaling 15.30 uur (2 voorstellingen van 45 minuten). Mariekenzaal – 3-7 jaar. € 3,-

Doe-mee Workshops. Toegankelijk met entreekaartje. Diverse leeftijden.

Schilderij maken met Marjolein!
Schilderij maken met als thema Vrijheid. Marjolein Leinweber leert de kinderen om zelf een schilderij te maken op het thema Vrijheid (of een eigen invulling). Het schilderij mag meegenomen worden.
Pluslokaal, 14.00-15.00 u en herhaling 15.30-16.30 u Leeftijd 6-12 jaar. €5,- dit is inclusief materiaal.

Dans voor Peuters met Lisette!
We dansen een verhaal: Nellie het nijlpaard geeft een feest voor alle dieren die anders zijn.
Lokaal 24 (dansstudio) 14.15 – 15.15 u Leeftijd vanaf 2,5 jaar (niet jonger). €3,-.

Streetdance met Lisette!
Streetdance is een beetje stoer. Je leert een dans en mag je eigen moves laten zien.
Lokaal 24 (dansstudio) 15.30- 16.30 uur. Leeftijd: 7,8,9,10 jaar (niet jonger). € 3,-.

Percussie Get Rhythm
Bruce leert de kinderen de eerste beginselen van percussie, op djembés, conga’s en bongo’s. Valt ieder jaar weer in de smaak!
Lokaal 16, om 14.00-15.30 en herhaling 15.30-16.30 u. 6 + € 3,-

Gratis doe-mee dingen (vrije inloop, vol=vol)
TCCN, Technisch creatief centrum Leeftijd: vanaf 5-8 (kleine kinderen met een beetje hulp van ouders). Kun jij al zagen en schuren? Zaag je je eigen vliegtuigje, daarna even schuren en dan zet je hem zo in elkaar. Heb je een echt vliegtuig gemaakt, hoe tof is dat! Plaats: In de hal en vol = vol.

Schminken met Feestenzo. Van blauw monstertje tot prinses; laat je omtoveren met schmink tot wat je maar wil! € 2.-, cash geen kaartje nodig, ter plekke betalen.

Voorlezen, meedoen. Even een rustmoment om bij te komen. Daniëlle neemt de kleuters mee in een mooi verhaal. Aantal vertellingen op de middag.

Buiten spelletjes. Buiten op het plein hele leuke circus-achtige activiteiten met de Circus Factory.

Amnesty International verzamelt kinder”hand”tekeningen die met verf en hun handen gemaakt worden. Hiervan worden ansichtkaarten gemaakt om op te sturen naar gewetensgevangenen. Ook kunnen de kinderen buttons maken. Verder is er nog een stand van Books4Life.


“Brieven uit de Oorlog”, een voorstelling door Studio De Bakkerij.

Een vertelvoorstelling vol hoop, verlangen, angst en de vrijheid van taal. Het is oorlog. Je vader heeft gezegd dat je koffer klaar moet staan om te kunnen vluchten. Al eeuwenlang zijn er kinderen die dit meemaken. In ‘Brieven uit de oorlog’ maken we kennis met zes bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Ze kennen elkaar niet, leven in andere tijden, op andere plekken. Eén ding hebben ze gemeen. Ze zitten in een oorlog. Ze schrijven elkaar brieven. Daarin stellen zij vragen, geven adviezen en steunen elkaar. Vluchten of juist blijven? Haten of liefhebben? Schreeuwen of stil zijn?

Studio de Bakkerij is een theatergezelschap dat taal centraal stelt. Teksten: diverse oorlogskinderen / regie Maarten Bakker / spel: Kelvin Wormgoor, Zouhair Mtazi e.a. / fotografie: Floris Heuer & Bas Czerwinski

Steigerzaal, 19.30 uur. leeftijd: 10+, entree € 12,00 voor volwassenen en € 8,00 voor kinderen tot 12 jaar. Voorverkoop via De Lindenberg.

Wat is er nog meer te doen:

Dodenherdenking in Nijmegen

Door de coronamaatregelen verloopt de dodenherdenking op 4 mei anders dan andere jaren. We kunnen […]

Overzicht jaarlijkse herdenkingen

Op 4 mei herdenkt Nijmegen in een reeks van activiteiten zijn oorlogsdoden. Hieronder treft het […]

Overzicht jaarlijkse herdenkingen

Op 4 mei herdenkt Nijmegen in een reeks van activiteiten zijn oorlogsdoden. Hieronder treft het […]