Freedom ’S Cool Festival

23 april 2023 (15.30 uur)

Dé bandjescompetitie tussen middelbare scholen uit de regio Nijmegen, helemaal in het teken van vrijheid. Op zondag 23 april organiseert 4 en 5 mei Nijmegen i.s.m. Doornroosje het Freedom ‘S Cool Festival alweer voor de zevende keer!

Freedom ’S Cool Festival
Leerlingen van scholen van het voortgezet onderwijs in en om Nijmegen nemen deel aan het Freedom ‘S Cool Festival met eigen composities en teksten die in het teken staan van het thema ‘vrijheid’. Elke school vaardigt één act af. Een kaartje kost maar 5 euro, die koop je hier! 
 
Leerlingen mogen zelf hun muziekstijl bepalen. Een deskundige jury buigt zich over de optredens en wijst aan het einde van het festival een winnaar aan. Oók is er een publieksprijs te vergeven. Tijdens het juryberaad geven leerlingen van de IMC Weekendschool Nijmegen een optreden. 
 
De winnaars van het festival openen het Bevrijdingsfestival op 5 mei.
 
Het Freedom 'S Cool Festival is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van Provincie Gelderland en gemeente Nijmegen.
 

Freedom 'S Cool 2022

Vorig jaar was de geslaagde zesde editie van het Freedom 'S Cool Festival. Benieuwd naar de beelden? Bekijk hier de video:

Freedom 'S Cool op de IMC Weekendschool

In aanloop naar het Freedom 'S Cool Festival geeft 4 en 5 mei Nijmegen het vak ‘Freedom ’S Cool’ op de IMC Weekendschool Nijmegen. In vier lessen besteden de leerlingen aandacht aan het thema vrijheid door dit te verwerken in verschillende kunstvormen. De leerlingen werken toe naar een optreden op het Freedom ’S Cool Festival op 23 april in Doornroosje. 

Van dat prachtige traject hebben we een documentaire gemaakt, die je hier kan bekijken:

Logo Nijmegen

Logo Gelderland