Herdenking Bombardement: Brandgrens024

21 februari 2024 (van 19:00 tot 21:30 uur)

Op de vooravond van het bombardement staan we stil bij de dromen die de mensen toen nog hadden

Herdenking Bombardement: Brandgrens024

Op 21 februari, op de vooravond van het bombardement, wordt Brandgrens024 weer in het licht gezet. Dit jaar op een bijzondere manier met grote ‘lichtherinneringen’, geprojecteerd op verschillende gebouwen. (Molenstraatskerk, Emaushof, de Hema op de Grote Markt en de Steventoren)
Vanaf 19:00 kunt u een lichtje ophalen bij de Molenstraatkerk, u wordt dan gevraagd om hiermee ergens op de brandgrens te gaan staan. Om 19.30 uur hopen wij dat de brandgrens met hulp van iedereen in het licht zal staan. De kerkklokken zullen dit moment inluiden en daarna gaan de lichtherhinneringen aan. Op deze avond staan er vele koorzangers op diverse locaties langs de route, ook staan er vertellers van Gilde Nijmegen en is er een afsluitend gezamenlijk lied, Samen met jou in deze stad, op plein 1944 om 21.00 uur.

Op de avonden van 22 t/m 25 februari zijn de lichtherinneringen ook nog te zien, steeds van 19.30 tot 21.30 uur. De Molenstraatkerk blijft de algemene startplek voor wie de route door het centrum wil lopen. Iedere avond starten hier wandelingen begeleid door Gilde Nijmegen (om 19.30 en 20.30 uur). Maar je kan ook alleen lopen voor wie dat wil.
In de kerk kan die avonden een klein lichtje worden opgehaald om te plaatsen bij monument de Schommel. In de Molenstraatkerk zijn filmbeelden te zien van Nijmegen voor de oorlog, samengesteld door Nijmegen Blijft in Beeld.