Geplaatst op 16 maart 2018

De winnaars van het Freedom ’S Cool Festival 2019 zijn…

De winnaars van het Freedom ’S Cool Festival 2019 zijn…

Op zondag 24 maart 2014 organiseerde het 4 en 5 mei comité Nijmegen i.s.m. Doornroosje de lustrum editie van het Freedom ‘S Cool Festival. Aan het Freedom ‘S Cool Festival deden dit jaar een record aantal van acht scholen uit het voortgezet onderwijs in en om Nijmegen mee. Alle deelnemers deden mee met eigen composities en teksten die in het teken staan van het thema ‘vrijheid’. Het staat de leerlingen vrij om een eigen muziekstijl te bepalen. Er zijn twee prijzen weggegeven, de publieksprijs en de juryprijs. Beide winnaars van het Freedom ’S Cool Festival openen het Bevrijdingsfestival op 5 mei 2019 in het Hunnerpark in Nijmegen. Een deskundige jury heeft na intensief beraad de winnaar bepaald, de prijzen werden uitgereikt door Burgemeester Bruls.


Winnaars

De winnaar de publieksprijs van het Freedom ’S Cool Festival 2019: Metameer uit Boxmeer met het nummer het nummer ‘Dream to be Free’. Het nummer is geschreven door Lise en Lucia, brugklassers die de gehele tekst hebben geschreven.
De winnaar van de juryprijs van het Freedom ’S Cool festival 2019: Kandinsky college Nijmegen met het nummer ‘Choices’, door Niels en Lucas, die dit geheel zelf (zonder muziekleraar) hebben geschreven.


Juryrapport
Burgemeester Bruls leest voor uit het jury rapport: “De jury zag veel diversiteit in stijl, sound en bezetting. Ook zagen we veel bravoure op het podium, bij de winnaar viel de warme zang met een heel eigen sound op, net als de authentieke performance”.


Deelnemende scholen

Stedelijk Gymnasium Nijmegen, Karel de Grote College, Kandinsky College, Notre Dame des Anges, NSG Groenewoud, SSGN, het Montessori College en Metameer uit Boxmeer.


Record editie van Freedom’s Cool festival

De vijfde editie van het Freedom’s Cool Festival is er een geweest van records. Organisator en bestuurslid 4 en 5 mei comité Hans Kolvenbach: “Niet alleen was er een record aantal scholen dat deelnam, ook het aantal betrokken leerlingen is met 39 een record. Daarnaast was het aantal bezoekers aan Doornroosje met 250 bezoekers ook een record voor het Freedom’s Cool Festival. Ook is deze editie een record door het grote aantal pauze-optredens van de IMC Weekendschool Nijmegen: vijf dansers en één act en vier zangers samen onder begeleiding van oud winnaars van het Freedoms’s Cool Festival en geschreven door andere leerlingen van de IMC Weekendschool Nijmegen.” “Hans Kolvenbach, namens het bestuur van het 4 en 5 mei comité Nijmegen: “Op naar de volgende vijf jaar!”


Jury

De jury van het Freedom ’S Cool Festival bestaat dit jaar uit: Eva van Pelt, (schrijver en zangeres), Charlotte Brand (bestuurslid 4 en 5 mei Nijmegen), Wouter Maes (Doornroosje), Sanne Grijsen (directeur Music Meeting) en Jorien Straven (directeur Popsport). De presentator van zowel het Bevrijdingsfestival als het Freedom ’S Cool Festival is de Nijmeegse rapper Disci.

www.instagram.com/freedomscoolfestival/ 

Wat is er nog meer te doen:

Werkgroep oorlogsdoden

Werkgroep Oorlogsdoden Nijmegen Al vele jaren bestaat er in Nijmegen grote belangstelling voor de Tweede […]

Herdenkingsconcert 4 mei

Elk jaar biedt 4 en 5 mei Nijmegen na de kranslegging op het Trajanusplein een […]

Bevrijdingsfestival

We steken samen de vrijheidsvlam aan en er zijn optredens van onder meer Frenna & […]