Geplaatst op 24 februari 2017

Bevrijdingsfestival 2017

BEVRIJDINGSFESTIVAL 2017 NIJMEGEN: LINE-UP BEKEND

 Jonna Fraser, De Likt, Donnie, Miss Melera, Woodie Smalls, Linde Schöne, Ephemerals, Altin Gün, TWR72, JP, Enfant, Ferro, The Dubbeez.

De line-up voor het Bevrijdingsfestival 2017 op vrijdag 5 mei in Hunnerpark in Nijmegen is bekend. Kom de vrijheid vieren met onder meer de immens populaire Jonna Fraser, de eigenzinnige Rotterdams electro- en raformatie De Likt, cultheld rapper Donnie en het grote Nijmeegse R&B talent Linde Schöne!

Het heeft er alle schijn van dat de opmars van Jonna Fraser voorlopig nog lang niet ten einde is.

De show in Doornroosje op 11 maart was in recordtijd uitverkocht, en daarom zijn we erg blij dat Jonna Fraser nóg een keer naar Nijmegen komt en wel op 5 mei! Het grote hiphop talent scoort aan de lopende band hits onder zijn eigen naam, maar ook met New Wave, Broederliefde en Frenna.

De Likt is een eigenzinnige electronica- en rapformatie uit Rotterdam. Door de combinatie van minimale techno en italodisco van John van Beek, de gevarieerde funky opsmuk van Giorgi Kuiper en de gepeperde woorden van Jordy Dijkshoorn ontstond al snel een eigen geluid. De Likt heeft in korte tijd een grote fanbase aan zich weten te binden en verraste op festivals als Oerol en Metropolis.

De leipe van het plein, de mannelijke Anna Drijver of Maradonnie. Hoe je hem ook kent, rapper Donnie heeft zich in korte tijd gevestigd als dé nieuwe cultheld. De nieuwe ster maakte indruk met zijn eerste mixtapes ‘Mannelogie’ en ‘Loei Ordinair’ met producties uit de keuken van Bas Bron (producer van De Jeugd van Tegenwoordig).

Ineens was ze daar: Linde Schöne, maker van de beste Nederlandstalige R&B in tijden. De uit Nijmegen afkomstige Schöne schrijft over de liefde, de pijn, drama maar ook geluk. In 2014 tekende ze als eerste vrouw én zangeres bij het hiphoplabel Noah’s Ark, van rapper Jiggy Djé. De afgelopen paar maanden stond Linde Schöne in het voorprogramma van Eefje de Visser en Diggy Dex.

Het Bevrijdingsfestival wordt geopend met een optreden van zowel de jury als de publiekswinnaar van het derde Freedom ’s Cool Festival.

Het Nijmeegse Bevrijdingsfestival wordt voor de zevende keer georganiseerd door het 4&5 mei comité Nijmegen en poppodium Doornroosje. We vieren de vrijheid en staan stil bij de vaak persoonlijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Ook onze stad Nijmegen is in de oorlog in het hart geraakt. Loop ook even langs de banners met oude foto’s rond de bevrijding in Gelderland.Het festival start om 13.30 uur en sluit om 23.00 uur. Gratis t/m 12 jaar en vanaf 13 jaar is de toegang 5 euro. Kom ook met ons dansen en vieren. Wij zien je graag op het Hunnerpark: vrijheid geef je door!

Meer informatie op: www.doornroosje.nl, updates via twitter: Bevrijdingsfestival @5mei024, Facebook: Bevrijdingsfestival Nijmegen, of 4 en 5 mei Nijmegen.

Wat is er nog meer te doen:

Symposium 12 maart gaat NIET door

Symposium 12 maart gaat NIET door. Vanmiddag is tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat evenementen […]

Dodenherdenking in Nijmegen

Door de coronamaatregelen verloopt de dodenherdenking op 4 mei anders dan andere jaren. We kunnen […]

Overzicht jaarlijkse herdenkingen

Op 4 mei herdenkt Nijmegen in een reeks van activiteiten zijn oorlogsdoden. Hieronder treft het […]