Geplaatst op 24 februari 2017

Overzicht jaarlijkse herdenkingen

Op 4 mei herdenkt Nijmegen in een reeks van activiteiten zijn oorlogsdoden. Hieronder treft het overzicht van de jaarlijkse activiteiten aan.

18.00 uur, Kitty de Wijzeplaats. Om 18.00 uur organiseert de Joodse gemeente daarvoor een herdenking op de Kitty de Wijzeplaats. Hierbij worden onder meer de namen voorgelezen van de 440 vermoorde joden die uit Nijmegen afkomstig waren. De namen van deze slachtoffers van de jodenvervolging zijn vastgelegd in het bronzen namenmonument ter plekke. Voor het verhaal achter Kitty de Wijze, volgt u de volgende link: oorlogsdoden.nl
19.00 uur, Sint Stevenskerk. Aansluitend wordt door de gemeente Nijmegen om 19 uur in de Sint Stevenskerk de officiële herdenkingdienst gehouden, waarbij dit jaar Ad van Liempt een overweging zal uitspreken. Ook zijn er altijd bijdragen van kinderen van basisschool de Buut. Aansluitend is er een stille tocht van de Stevenskerk naar het Traianusplein.
20.00 uur, twee minuten stilte dodenherdenking, gevolgd door Wilhelmus. Aansluitend spreekt burgemeester Bruls een overdenking uit. De ceremonie wordt afgesloten met een kranslegging.
21.00 uur, De Vereeniging. Tot slot volgt om 21:00 uur een gratis toegankelijk Herdenkingsconcert in de Vereeniging. Dit wordt georganiseerd door het 4 en 5 mei Nijmegen dat daarvoor dit jaar samenwerkt met het Nijmeegs Studentenorkest CMC en het koor Mnemosyne. Het concert wordt geopend met twee coupletten van het Wilhelmus, die worden meegezongen door de bezoekers. Daarna volgen :
–      Glazounov- Poème Lyrique, Op 12
–      Borodin- Symfonie no. 3
–      Fauré- Requiem, op. 48
Het concert eindigt rond 22.30 uur

Wat is er nog meer te doen:

Rondleidingen donderdag 4 mei 2017

Rondleiding ‘Nijmegen 1940-1945’ Stadswandeling Nijmegen Tijd: 13.00 uur Startlocatie: Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, Mariënburg […]

Bevrijdingsfestival 2016

LINE-UP BEVRIJDINGSFESTIVAL NIJMEGEN 2016   Ronnie Flex, Amsterdam Klezmer Band, Throes + The Shine, Haty […]

Symposium 12 maart gaat NIET door

Symposium 12 maart gaat NIET door. Vanmiddag is tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat evenementen […]