Geplaatst op 17 september 2015

Herdenkingsconcert 4 mei

Herdenkingsconcert 4 mei

Elk jaar bieden we  na de kranslegging op het Trajanusplein een Herdenkingsconcert aan. In 2016 werken we hiervoor samen met het SynfonieOrkest Nijmegen.

Programma

Na het samen gezongen Wilhelmus zullen er twee indrukwekkende werken worden uigevoerd: het ingetogen Stabat mater van Francis Poulenc en de intrigerende Enigma Variaties van Sir Edward Elgar. Twee indrukwekkkende composities geïnspireerd door levenslange vriendschappen. Een programma met als motto : Van hartenband en hemeltroost. Een motto waaruit de verbondenheid van mensen spreekt.

Poulenc schreef het Stabat Mater ter nagedachtenis van zijn vriend Christian Berard; hij voltooide het werk in twee weken en koos voor een Maria-hymne in plaats van voor een Requiem. Dit vanwege  zijn religieuze ervaringen bij de Vierge Noir  in Rocamadour.

Elgar wilde in een groot werk zijn intieme vriendekring portretteren en verbond ze door een thema met veertien variaties.

 

Waar en Wanneer

Het Herdenkingsconcert wordt uitgevoerd in Concertgebouw de Vereeniging om 21.00 en is gratis toegankelijk, zaal is open vanaf 20.30 uur.

Uitvoerenden

Voor het Herdenkingsconcert werken we in 2016 samen met het SymfonieOrkest Nijmegen (SON). Dit heeft hiervoor  op zijn beurt de krachten gebundeld met het Projectkoor Gelderland en het ZuidNederlands Concert Koor; als solist zal de sopraan Aylin Sezer medewerken. Het geheel zal in Nijmegen onder leiding staan van de dirigent Frans-Aerts Burghgraef. Op 21 mei zal het concert worden herhaald in Breda, maar dan onder leiding van Rick Mueselaers.

Wat is er nog meer te doen:

Kinderbevrijdingsfestival 2017

Traditiegetrouw organiseert 4 en 5 mei Nijmegen voor de kinderen een feestelijk middagprogramma in de […]

Film i.s.m. Lux

In samenwerking met filmhuis Lux biedt het 4 en 5 mei comité Nijmegen de film […]

Juniorsymposium 22 april

Themadag ‘Getuigen van de oorlog’ Het Stedelijk 4 en 5 mei Comité Nijmegen organiseert op […]