Overzicht jaarlijkse herdenkingen

Op 4 mei herdenkt Nijmegen in een reeks van activiteiten zijn oorlogsdoden. Hieronder treft het overzicht van de jaarlijkse activiteiten aan.

 

16.00 uur ‘Buren Zonder Grenzen’ organiseert  een korte meditatieve bijeenkomst op het Valkhof  in de Nikolaaskapel, zij leggen aansluitend om 18.00 uur bloemen bij de Kitty de Wijzeplaats.
18.00 uur, Kitty de Wijzeplaats. Om 18.00 uur organiseert de Joodse gemeente daarvoor een herdenking op de Kitty de Wijzeplaats. Hierbij worden onder meer de namen voorgelezen van de 440 vermoorde joden die uit Nijmegen afkomstig waren. De namen van deze slachtoffers van de jodenvervolging zijn vastgelegd in het bronzen namenmonument ter plekke.
19.00 uur, Sint Stevenskerk. Aansluitend wordt door de gemeente Nijmegen om 19 uur in de Sint Stevenskerk de officiële herdenkingdienst gehouden, waarbij altijd een speciale gast wordt uitgenodigd een overweging uit te spreken. Ook zijn er altijd bijdragen van kinderen van basisschool de Buut. Aansluitend is er een stille tocht van de Stevenskerk naar het Traianusplein. Meer informatie, volg deze link
20.00 uur, Twee minuten stilte DODENHERDENKING, gevolgd door Wilhelmus. Aansluitend spreekt burgemeester Bruls. De ceremonie wordt afgesloten met een kranslegging. De plechtigheden bij de  Dodenherdenking op het Trajanusplein worden muzikaal begeleid door de drumfanfare Michaël.
21.00 uur, De Vereeniging. Tot slot volgt om 21:00 uur een vrij toegankelijk Herdenkingsconcert in de Vereeniging. Dit wordt georganiseerd door het Stedelijk 4&5 mei Comite dat daarvoor samenwerkt met het Nijmeegs Studentenorkest CMC of het Symfonie Orkest Nijmegen (SON). Na de gezamenlijk gezongen twee coupletten van het Wilhelmus, volgt een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld muziek-programma. Het programma voor dit jaar treft u hier aan

Wat is er nog meer te doen:

Kinderbevrijdingsfestival

Traditiegetrouw organiseert het 4 en 5 mei comité Nijmegen en De Lindenberg voor de kinderen […]

Kinderbevrijdingsfestival 2016

Traditiegetrouw organiseert het 4 & 5 Mei Comité voor de kinderen een feestelijk middagprogramma in […]

Bevrijdingsfestival 2016

LINE-UP BEVRIJDINGSFESTIVAL NIJMEGEN 2016   Ronnie Flex, Amsterdam Klezmer Band, Throes + The Shine, Haty […]